"4 одиниці HIMARS - це не те, що нині потрібно Україні": Жданов пояснив, чому війна може тривати ще дуже довго

США передадуть Україні ще 4 ракетні системи залпового вогню HIMARS. Олег Жданов вважає, що цієї кількості замало, аби найближчим часом закінчити війну із Росією, передають Патріоти України.

Про те, що США нададуть Києву додаткові HIMARS, 20 липня повідомив очільник Міноборони США Ллойд Остін. За його словами, вони увійдуть у наступні пакети військової допомоги.

"Війна буде тривати дуже довго"

Західні партнери надають значну підтримку Україні у війні з росією. Однак Жданов переконаний, що для дієвого результату на фронті Київ мав би отримати суттєво більшу кількість зброї.

"4 пускові установки HIMARS – це не те, що нам сьогодні потрібно. Якщо ми будемо отримувати таке озброєння в такій кількості, то війна буде тривати дуже довго", – наголосив військовий експерт.

За його словами, за таких умов не варто розраховувати на те, що бойові дії можуть закінчитися до кінця року.

Чому Україна отримує замало озброєння

Військовий експерт припустив, що проблема може бути у тому, що Україна замало просить у Заходу. "Міністр оборони Резніков каже, що нам потрібні 50, а ліпше – 100 систем HIMARS. А насправді з'ясовується, що дають всього 4. Тут якась невідповідність", – зазначив Жданов.

Скільки HIMARS могли б опанувати українці

За його словами, Україна підготувала близько 60 військовослужбовців, які можуть працювати на системах HIMARS i M270. За підрахунками Жданова, для роботи однієї установки HIMARS мають бути задіяні 2 військових. "Тобто як мінімум 20 установок ми можемо сьогодні опанувати і застосовувати у ході бойових дій", – пояснив він.

Військовий експерт також повідомив, що у Вашингтоні тривають перемовини про те, аби надати Україні оперативно-тактичні ракети до HIMARS із дальністю ураження до 300 кілометрів. "Поки що, наскільки я розумію, буде здійснюватися постачання тих боєприпасів, які мають дальність до 80 кілометрів", – зазначив Жданов.

Джерело: 24 канал

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...