"45 років безперервної експлуатації": У Нідерландах попрощалися з останніми винищувачами F-16, які мають передати Україні (відео)

У Нідерландах зняли з озброєння останні винищувачі F-16, які планують передати Україні. У п’ятницю, 27 вересня, Міноборони країни «офіційно попрощалося з легендарним літаком». Про це повідомили у Міноборони Нідерландів, передають Патріоти України.

У Міноборони Нідерландів зазначили, що 27 серпня F-16 було знято з військового інвентарю.

Перед цим останні F-16 провели так званий останній політ над містами Нідерландів. Політ відзначив «45 років безперервної експлуатації F-16 у складі нідерландських Повітряних сил».

Нідерланди планують замінити винищувачі F-16 новими F-35. «Також Нідерланди дарують Україні останні F-16 для боротьби з росіянами», — зазначили у Міноборони країни.

1 серпня перші шість винищувачів F-16 з Нідерландів були доставлені в Україну.

"Вертикальна ескалація": Росія дратує не лише лідерів Перської затоки, а й Китай, – Financial Times

п’ятниця, 27 вересень 2024, 23:40

Те, що Росія веде перемовини з повстанцями-хуситами у Ємені щодо постачання їм протикорабельних крилатих ракет П-800 "Онікс", дратує не лише країни Перської затоки, а й Китай. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. "Координація з араб...

"Причому це можна зробити швидко": Військовий експерт пояснив можливості боєприпаса JSOW, наданого Україні

п’ятниця, 27 вересень 2024, 23:25

Боєприпас JSOW, який США нададуть Україні для захисту від російських агресорів, можна ефективно використовуватися по цілях у глибині території РФ. Таку думку в етері Еспресо висловив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової к...