50-річний "металобрухт": Окупанти пригнали на Херсонщину ешелон розконсервованих танків

"Друга армія світу", яка зазнає поразки на війні в Україні, продовжує використовувати проти українських військових розвалену техніку. На тимчасово захоплену Херсонську область вони стягнули 50-річні розконсервовані танки. Йдеться про радянські танки Т-62. Про це повідомили на Facebook-сторінці Оперативного командування "Південь"/Operational Command "South" у п'ятницю, 27 травня, передають Патріоти України.

Як сказано в повідомленні, в регіон підтягнули блико 30 одиниць застарілої техніки окупаційної армії Росії. Крім того, на Херсонщину привезли РСЗО, бойові машини та автомобільну техніку.

"Рашисти підтягнули на Херсонщину ешелон з близька 30 одиниць п’ятдесятирічних розконсервованих танків Т-62, а також автомобільну техніку, бойові броньовані машини, реактивні системи залпового вогню", – розповіли в ОК "Південь".

Нагадаємо, у розвідці Британії заявили, що останніми днями Росія перемістила 50-річні танки Т-62, які були глибоко законсервовані, до зони відповідальності Південного угруповання військ РФ. Зазначається, що Т-62, напевно, будуть особливо вразливі для протитанкових засобів. Їхня присутність на полі бою підкреслює нестачу в Росії сучасної боєздатної техніки, вважають розвідники.

Як відомо, Т-62 не вироблялися в СРСР з 1975 року, а в РФ мали повністю бути виведеними з використання армією та утилізованими з 2011 року. Однак 2015 року РФ розгорнула постачання цих танків до Сирії військам Башара Асада. 2018 року було розміщено держзамовлення на модернізацію Т-62, зокрема встановлення нової гармати. Загалом в РФ зняли зі зберігання 312 одиниць Т-62.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...