50 сміливців проти ворожої орди: Хто врятував Київ у перші години вторгнення РФ (відео)

У кожній війні є вирішальні битви, які потім потрапляють до підручників історії. Однією з таких битв став нерівний бій українських захисників із супротивником, що багаторазово перевищував за кількістю, в аеропорту Гостомеля. Українські солдати чинили жорстокий опір і змусили ворога зупинити атаку. Успіх у цій сутичці зірвав генеральний план президента Росії Володимира Путіна із захоплення Києва в перші години війни. Про це пише видання Bild, передають Патріоти України.

Як зазначається, за задумом військового керівництва РФ через аеропорт мали ввести тисячу бійців елітних військ Росії для захоплення столиці України. Штурм розпочався близько 8:00 24 лютого. 34 гелікоптери вторглися на територію України з Білорусі.

Попереду ударні вертольоти з керованими ракетами та реактивними снарядами, за ними транспортні – з елітними частинами російської армії. Перші спроби ЗСУ збити гелікоптери безуспішні. Десантники РФ висаджуються у аеропорту. Водночас із Росії вилітають 18 транспортних літаків ІЛ, які мають доставити до Гостомеля одну тисячу військових. Згідно з планом, вони мали швидко увійти до Києва.

Зухвала операція окупантів мала шокувати українських захисників і змусити здатися без бою. Проте вони не врахували мужність та самовідданість бійців ЗСУ. Українське командування перекидає до Гостомеля 50 десантників – і вони вступають у нерівний бій, контратакують.

Намагаючись зайти на територію аеродрому, наші військові підпадають під обстріл, але встигають викликати підтримку артилерії. Ситуація змінюється на краще. Мужні десантники відтісняють ворога та встановлюють зенітне озброєння.

Після цього відбувається важливий переломний момент – окупанти відмовляються продовжувати атаку. Набиті російськими бійцями ІЛи розвертаються в повітрі, підступний план Путіна зірвано. Битва за аеропорт у перші важливі години виграна нашою армією, і шлях на Київ для окупантів був відрізаний.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...