529 депутатів виступили "за": Європарламент підтримав надання Україні та Молдові статусу кандидатів у ЄС

Європарламент 23 червня підтримав надання Україні та Молдові статусу кандидатів у ЄС. Однак остаточне рішення про кандидатство буде під час саміту країн ЄС ввечері, інформують Патріоти України.

Європарламентарі підтримали відповідну резолюцію, у якій невідкладно вимагають надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ до ЄС. 529 депутатів виступили "за", лише 45 – "проти", ще 14 утримались.

Фінальне рішення щодо надання статусу кандидата має ухвалити саміт країн ЄС, який почнеться о 16:30.

Резолюція Європарламенту

У резолюції депутати зазначили, що не існує "швидкого шляху". для членства в ЄС. Вступ залишається структурованим процесом, який залежить від ефективного впровадження реформ. Однак у контексті жорстокої російської загарбницької війни проти України цей крок – демонстрація лідерства та рішучості.

Тому Європарламент запрошує владу України, Молдови та Грузії продемонструвати свою політичну рішучість реалізувати європейські амбіції, прискорити реформи, аби якнайшвидше стати членами ЄС.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...