"62 дні не бачила сонця": Матір розповіла про лейтенантку поліції з Маріуполя, яку захопили в полон окупанти

У російському полоні досі перебуває багато захисників і захисниць, а також мирних жителів України. Серед них лейтенантка поліції з Маріуполя - 22-річна Мар'яна Чечелюк, якій окупанти більше двох місяців не давали бачити сонця за гратами, передають Патріоти України.

Нині вона, найімовірніше, перебуває в колонії в Оленівці, розповіла її мама Наталія Чечелюк у коментарі ВВС. Жінка зізналася, що в неї опускаються руки щоразу, коли в списках на обмін вона не знаходить імені своєї дитини. За її словами, доньку назвали в честь Богоматері. Мар'яна – маленька і худенька за статурою, але боєць по життю.

Родина жила в Маріуполі поряд із "Азовсталлю". У перші дні вторгнення дівчина разом із 15-річною сестрою Аліною опинилися у підземеллях заводу. Як лейтенантка поліції, Мар'яна у бомбосховищі допомагала і військовим, і цивільним.

Виходили із "Азовсталі" сестри гуманітарним коридором для цивільних 1 травня. Але на фільтрації в Новоазовську Мар'яну затримали окупанти. Згодом зі дзвінка незнайомої дівчини Наталія Чечелюк дізналася, що донька в Донецьку, жива – її два місяці тримали у окремій камері. "Моя дитина 62 дні не виходила на прогулянки, не бачила сонця", – зазначила жінка.27 червня Мар'яну перевезли в Оленівку. Про це розповіла звільнена волонтерка з Маріуполя.

Родина звернулася в усі інстанції, які відповідають за звільнення полонених. Про Мар'яну Чечелюк знають, але поки повернути не можуть.

"Скільки йде здоров'я, коли чекаєш ті списки обміну, а в них немає твоєї дитини. Руки опускаються, але збираєшся з силами і починаєш все заново. Це як замкнуте коло… Я завжди просила за всіх дітей. За всіх доньок і синів. Дуже хочу, щоб всі повернулися і матері обняли своїх дітей", – підкреслила Наталія, додавши: жодній матері не бажає пережити того, що пережила вона.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...