70-річний Реджеп Таїп Ердоган заявив про завершення своєї політичної кар'єри

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що цьогорічні місцеві вибори 31 березня будуть останніми в його політичній карʼєрі, повідомляє Reuters.

"Для мене це фінал, згідно з мандатом, наданим законом, це мої останні вибори. За результатами виборів буде передача спадщина моїм братам і сестрам, які прийдуть після мене", - сказав турецький лідер.

Ердоган не бере участі у виборах безпосередньо, проте боротьбу за владу веде його Партія справедливості та розвитку. Постає питання, чи зможе очолювана політсила перемогти опозиційних кандидатів в Анкарі та Стамбулі.

Ердоган перебуває при владі в Туреччині понад 20 років. У 2003 році його вперше обрали прем'єр-міністром, а у 2014 році він став президентом, після чого двічі переобирався. Повноваження Ердогана мають закінчитися у 2028 році.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...