75-річчя депортації: Окупанти розігнали акцію кримських татар у столиці Криму

Квіти і лампадки біля пам'ятного знака жертвам депортації 1944 року в Сімферополі

В окупованому Сімферополі співробітники МВС Росії і Росгвардіі змусили розійтися учасників зборів біля пам'ятного знака жертвам депортації кримських татар на залізничному вокзалі. Як пише Крим.Реалії, учасників мітингу попередили про відповідальність за "несанкціонований публічний захід", що у путінській росії є щонайменше адміністративним злочином, зазначають Патріоти України.

Наприкінці заходу виник конфлікт між активістами і співробітниками правоохоронних органів РФ. Після короткої словесної перепалки люди почали розходитися.

Траурний захід, присвячений Дню пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, завершився біля пам'ятного каменя безпосередньо на залізничному вокзалі, звідки відправляли вагони з людьми у 1944 році.

Приблизно 50 людей пройшли колоною до вокзалу зі скверу біля бульвару Леніна, багато з національною символікою. Біля каменю присутні прочитали молитву, кілька живих свідків депортації розповіли про свій досвід і закликали не забувати про загиблих.

Активістка Українського культурного центру в Криму Олена Попова, яка поклала квіти до пам'ятника на залізничному вокзалі, повідомила Крим.Реалії, що невідомі прибрали з пам'ятника прапор України.

Видання також повідомляє, що в Москві у суботу проходять одиночні пікети на підтримку кримських татар.

Активісти фотографуються з плакатами і публікують фото з пікетів у Facebook.

Разом з тим, під контрольна Росії кримська влада проводить у суботу в різних регіонах окупованого Криму заходи до 75-х роковин депортації кримських татар.

Як повідомляють кореспонденти Крим.Реалії, практично у всіх регіонах ці заходи проводяться за одним і тим же сценарієм: покладання квітів до пам'ятних знаків, мітинги і молитви в мечетях.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...