"78 осіб воювати відмовилися": Солдат розповів, як в армії РФ обходяться з тими, хто не хоче воювати

Десятьох солдатів 11-ї окремої десантно-штурмової бригади армії РФ тримають в гаражі, годують один раз в день і погрожують відправкою в СІЗО, тому що вони відмовилися воювати проти України. У підрозділі було більше солдатів, які хотіли звільнитися зі служби, але після тиску командування багато хто вирішив залишитися на фронті. Такою інформацією поділився єфрейтор Ілля Камінський у розмові з журналістами видання "Настоящее время", передають Патріоти України.

Він служить в 11-й ДШБ і все ще прагне повернутися назад в Росію. У підрозділі було 78 осіб, які відмовлялися воювати. Однак через тиск командування близько 50 з них вирішили залишитися на фронті.

"Кажуть, що поїдемо в СІЗО десь там під Луганськом. Це якийсь центр на базі СІЗО №1. Приїжджали люди з військово-слідчого відділу по Херсонській та Дніпропетровській області, змушували писати пояснювальні, що ми готові виконувати завдання. Рапорти наші рвалися, не приймалися, ми писали порядку... За себе буду говорити, я писав близько 20 рапортів. Жоден не був розглянутий", — заявив Камінський.

У розпорядженні видання з'явився аудіозапис розмови підполковника Агафонова з солдатами, які не хочуть воювати. Командир пропонував окупантам спрощені варіанти служби — охороняти командний пункт або артилерійські розрахунки.

Всіх, хто в 11-й ДШБ відмовився воювати, розділили на групи. Одну з них у складі 8 осіб відвезли в невідомому напрямку. Агафонов говорив, що солдати знаходяться в комендатурі Луганська. Там окупантів "обробили", після чого вони вирішили залишитися на фронті в Україні.

"Ці вісім чоловік вже дуже сильно хочуть в стрій. Дуже сильно хочуть. Цілий день надзвонюють. Вони вже готові з кулеметом на мотоциклі. Я не знаю, що там з ними зробили, що їм розповіли по цьому Луганську, як вони їм статтю описали про невиконання наказу і так далі і тому подібне", — заявив Агафонов.

На поточний момент 11 ДШБ втратила близько половини особового складу. Це з урахуванням убитих, поранених і тих, які відмовилися воювати.

Без зайвої "реклами": Італія долучилася до постачань Україні ракет Storm Shadow - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 17:14

Італія долучилася постачання ракет Україні. Йдеться про ракети SCALP EG/Storm Shadow. Про це міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс повідомив в інтерв’ю The Times. “Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франц...

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...