8 березня подружжя Зеленських. "Мовчання тримає за ґратами": Обурені судилищем над Стерненком громадяни провели акцію біля держдачі президента в Конча-Заспі, котру обіцяли віддати дітям

Біля резиденції президента Володимира Зеленського в Кончі-Заспі пройшла акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, засудженого до 7 років в’язниці.

Як повідомляє кореспондент НВ, близько 16:00 прихильники Стерненка зібралися біля станції метро Видубичі в Києві, звідки автоколоною рушили до державної дачі президента, щоб привернути його увагу до вироку активісту.

Акція в Кончі-Заспі почалася о 17:00, за словами організаторів, у ній взяли участь кілька сотень людей. Учасники протесту розгорнули банер Мовчання тримає за ґратами і плакати з вимогою звільнити Сергія Стерненка і Андрія Антоненка, фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. На місці чергували правоохоронці.

«Мовчання сьогодні - це в’язниця для невинуватих. Саме мовчання тримає за ґратами. Мовчання президента сьогодні - найкрасномовніша відповідь суспільству на всі питання», — сказано в повідомленні організаторів.

В кінці акції прихильники Стерненка запалили фаєри і залишили заклики на асфальті. Захід закінчився близько 18:00.

Організатори акції на підтримку активіста анонсували протест на 9 березня біля готелю Президент о 09:00, де проходитиме відбір членів Вищої ради правосуддя.

Суд над Стерненком

23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Такий самий вирок отримав його соратник по Правому сектору Руслан Демчук.

Рішення ухвалено у справі п’ятирічної давнини про викрадення новообраного депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

За версією слідства, 24 квітня 2015 року тодішній лідер одеського осередку Правого сектора Стерненко і Демчук були серед викрадачів Щербича. Постраждалого били, катували, вимагали відмовитися від депутатського мандата. Щербича відпустили, перед цим нібито вкравши у нього 300 гривень.

Сергій Стерненко причетність до викрадення Щербича заперечує. За його словами, справа ґрунтується виключно на словах Щербича, а вирок був«написаний на Банковій».

Голова Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко відповів, що рішення суду було засновано на прямих доказах провини підозрюваного.

Після оголошення вироку в Україні почалися акції протесту. Масові мітинги пройшли в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові, Чернівцях.

Стерненка також підозрюють в умисному вбивстві і незаконному носінні зброї: в 2018 році на нього напали Олександр Ісайкул і Іван Кузнєцов, останній внаслідок опору активіста помер від удару ножем. 29 січня 2021 року Стерненка відпустили на поруки народного депутата від фракції Голос Романа Лозинського.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...