80% російської допомоги "абсолютно марні" для боротьби з коронавірусом, - італійські ЗМІ

Всі прибулі фахівці є військовими, а операцію координує міністерство оборони Росії, а не міністерство охорони здоров'я.

В італійських політичних колах та ЗМІ виникло занепокоєння щодо так званої гуманітарної допомоги, яку Росія надає країні для боротьби з коронавірусом. Про це йдеться в публікації італійської газети La Stampa, передають Патріоти України.

За словами високопоставлених джерел видання, Росія керується далеко не єдиними гуманітарними мотивами, а реалізує власні політичні і дипломатичні інтереси. Прем'єр-міністр Джузеппе Конте, пише газета, погодився прийняти російську допомогу для "зміцнення прекрасних особистих стосунків" з Москвою.

Втім, як зазначають співрозмовники видання, 80% російських поставок є "абсолютно марними або малокорисними" для Італії для боротьби з COVID-19 і є нічим більшим, аніж виправданням. Росія прислала країні обладнання для дезінфекції територій та іншу схожу спецтехніку, тоді як Китай, приміром, медичні маски і апарати штучної вентиляції легень.

Видання непокоїться, що всі прибулі фахівці є військовими, а операцію координує міністерство оборони Росії, а не міністерство охорони здоров'я. Всі військові мають високі звання: генерали, полковники, майори, і "вільно пересуваються по території Італії, в декількох кроках від баз НАТО".

"Путін побачив у коронавірусі можливість закріпитися на італійській політичній сцені і італійський прем'єр не посоромився своєї підтримки в цій нелегкій кризі, прийнявши все це для закріплення чудових особистих стосунків з політичною стороною Москви", – пише газета.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...