90-ті будуть згадувати із ностальгією: Росіян скоро накриє тотальне безробіття, кількість вакансій стрімко скорочується

Росіяни почали відчувати на собі наслідки кровопролитної війни, яку Кремль розв'язав проти мирної України. Число вакансій у РФ впало вже як мінімум на 20%. Країну накриває тотальне безробіття. Про це повідомив російський Центр макроекономічного аналізу та короткострокового прогнозування, передають Патріоти України.

Експерти з'ясували, що в березні кількість вакансій у Росії впала приблизно на 20% порівняно з довоєнним періодом. Причина - запровадження "пекельних" санкцій проти Росії, і навіть масовий самовихід західних компаній із російського ринку у відповідь на агресію. Експерти вважають, що на Росію очікує падіння ринку праці, якого Росія не бачила навіть у період економічної кризи 90-х років.

Обвал попиту на кваліфікованих фахівців помічений у всіх регіонах Росії, проте найгірша ситуація у Москві (майже 27%) та Санкт-Петербурзі (24%). Зачепив спад усі сфери, крім держслужби та НКО. Найгірша ситуація спостерігається у страховій сфері, де кількість вакансій упала на 57%. Тяжка ситуація також в автомобільній сфері (38%). Відмічено зниження попиту на HR-менеджерів (35%) та адміністративний персонал (32%). Навіть у колись найбагатшій та найрозвиненішій сфері в РФ з видобутку корисних копалин фіксують зниження попиту на фахівців приблизно на 14%. У будівельного бізнесу обвал на 15%, у фармакології на 9%.

Примітно, що паралельно фіксується різке зростання активних претендентів практично у всіх професіях більш ніж на 8%. На думку експертів, рівень безробіття в Росії вже найближчим часом може досягти рівня 90-х, яким росіян раніше так любив лякати Кремль. Мова йде про приблизно 7-8%. Згідно з іншими песимістичнішими прогнозами, варто готуватися до рівня вище 10%. Ймовірно, влада намагатиметься стримати падіння, давлячи на бізнес. Це обернеться зниженням зарплат, запровадженням режиму простоїв, неоплачених відпусток та неповної зайнятості.

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...