"90% від складу полку": Окупанти з елітної дивізії масово пишуть рапорти на звільнення, - ГУР Міноборони

Військовослужбовці 1-го танкового полку 2-ї гвардійської Таманської дивізії масово пишуть рапорти на звільнення з військової служби. Станом на 23 травня рапорти написало вже близько 90% особового складу полку. Про це OBOZREVATEL повідомили власні джерела в українській розвідці, передають Патріоти України.

Зазначається, що морально-психологічна атмосфера у російській армії далеко не найкраща. Окупанти починають розуміти, що цілі нападу, які ставило командування, виявилися брехнею: в Україні немає нацистів і воювати нема за що.

Також російські військовослужбовці в терміновому порядку намагаються отримати статус ветерана бойових дій за участь у війні проти України та відповідні грошові компенсації. У розвідці не відкидають, що ці події відбуваються на фоні винесення 23 травня українським судом вироку у вигляді довічного ув'язнення російському танкісту Вадиму Шишимаріну за вчинення злочинів на території України.

Як відомо, 2-га гвардійська мотострілецька Таманська ордену Жовтневої революції Червонопрапорна ордену Суворова дивізія ім. М. І. Калініна, або в народі просто Таманська дивізія, вважається одним із найелітніших військових з'єднань у Збройних силах Російської Федерації. Регулярно бере участь у святкових парадах на Червоній площі у Москві.

Дивізія входить до складу 1-ї гвардійської танкової армії Західного військового округу. Розміщена у селищі Калінінець Наро-Фомінського району Московської області. Підрозділи дивізії брали участь у Серпневому путчі 1991 року і Жовтневому путчі 1993 року. Дивізія вела бойові дії у Другій чеченській кампанії.

У січні 2015 року Таманська дивізія "відзначилась" у війні на сході України, де брала участь в обстрілах Маріуполя. У 2022 році частини дивізії беруть участь у повномасштабному вторгненні Росії до України, де ведуть бої під Харковом.

Джерело: Обозреватель

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...