А як стосовно українських поховань у сусідній країні? ​У Зеленського дозволили Польщі проведення пошуково-ексгумаційних робіт на території України

Офіційна Варшава принайні до останнього заперечувала можливість взаємної поступки стосовно вшанування поховань бійців УПА на території теперішньої Польщі

Оскверніння поховань УПА в Польщі

Україна надала Польщі формальну згоду на відновлення ексгумаційних робіт. Про це повідомив український заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо. Інформацію про надання відповідних документів також підтвердив посол Республіки Польща у Києві Бартош Ціхоцький.
Згідно з умовами, висунутими українською стороною, ексгумація має проводитися українськими дослідниками разом із польськими експертами після виконання необхідних формальностей.
Офіційне прохання про відновлення ексгумації Польща подала минулого тижня. Цього тижня, – як польським журналістам пояснив віцеміністр Василь Боднар, – Україна дала Польщі позитивну відповідь:
«Зараз отримана згода на проведення таких робіт, що означає, що польська сторона має вибрати пізніше виконавця. Виконавець, український виконавець, має отримати всі дозволи, вибрати місце, де будуть починатися ці пошуково-ексгумаційні роботи, і потім починати роботу спільно з польськими експертами».
Як зазначив посол Бартош Ціхоцький, документ, що його надала Україна, містить перелік процедурних дій, які має здійснити польський Інститут національної пам’яті з метою відновлення ексгумації:
«Цей перелік ми переказали Інституту національної пам’яті, і зараз підтримуватимемо колег і колежанок з інституту в цій процедурі».

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...