А як же "Іскандери", що сміються? Росія в ООН привселюдно назвала умову припинення агресії на Донбасі

В рамках засідання Ради безпеки ООН про захист цивільних осіб у збройних конфліктах російська делегація заявила, що глобальне припинення вогню можливо тільки за умови зняття санкцій. Про це повідомив речник місії України в Організації Об’єднаних Націй Олег Ніколенко, зазначають Патріоти України.

“Ми вважаємо вельми актуальним заклик Генерального секретаря про глобальне припинення вогню від 23 березня 2020 року. Але цей його заклик буде звучати неповно без відсилання на його попереднє звернення: скасувати санкції, які можуть підірвати здатність країн реагувати на пандемію”,- заявив представник РФ при ООН Геннадій Кузьмін.

Спікер української місії звернув увагу на те, що раніше Росія заявляла про те, що санкції перешкоджають гуманітарній допомозі для боротьби з COVID-19. Цей крок не спрацював, тому країна-агресор вирішила повернутися до шантажу.

“Але ми добре знаємо, що навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде. Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики”, – підкреслив Ніколенко.

Як повідомлялося раніше, канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала продовження політики санкцій проти Росії.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...