А як же тоді бомбити Вороніж? У Росії розвалився винищувач-перехоплювач дальньої дії МіГ-31

Модернізований винищувач-перехоплювач МиГ-31БМ ПКС РФ. 2018 рік. Фото: ЗМІ РФ

У Новгородській області винищувач МиГ-31 Повітряних сил Росії викотився за межі злітно-посадкової смуги та розвалився, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

Повідомлено, що винищувач Повітряно-космічних сил Російської Федерації здійснив невдалу спробу вильоту, потім викотився за межі злітно-посадкової смуги.

Екіпаж не постраждав, але літак зазнав серйозних ушкоджень.

Судячи з опублікованих фотографій у соціальних мережах, від літака відірвалася носова частина з кабіною пілота.

Винищувач МиГ-31 ПКС Росії після аварії у Новгородській області. 29.01.2022. Фото: ЗМІ РФ

«29 січня у Новгородській області під час зльоту для здійснення планового польоту внаслідок технічної несправності літак МиГ-31 викотився за межі злітно-посадкової смуги», повідомили Міністерстві оборони Росії.

За даними оборонного відомства, жертв та руйнувань на землі немає.

На місці вже працює комісія Повітряно-космічних сил Росії.

У Міністерстві оборони РФ впевнені, попри значні пошкодження, що після проведення технічного обстеження та обслуговування літака машину буде повернуто до строю.

МиГ-31 радянський та російський двомісний надзвуковий висотний всепогодний винищувач-перехоплювач далекого радіусу дії. Розроблено в ОКБ-155 (нині АТ РЛК «МиГ») на базі МиГ-25 у 1970-х роках.

На озброєння Повітряно-космічних сил Росії вже надходять модернізовані літаки МиГ-31БМ.

Це не перша пригода з цим винищувачем. Так, у 2019 році в Росії у повітрі загорівся МиГ-31. Тоді винищувач здійснив екстрену посадку на аеродромі в Пермському краї. У 2020 році у Пермі надзвуковий винищувач-перехоплючав МиГ-31 Росії здійснив аварійну посадку. Причиною аварійної посадки стало зруйноване колесо задньої стійки шасі.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...