А їм все мало: Мільйонери-"слуги народу" орендують житло за бюджетні кошти (список)

19 народних депутатів-мільйонерів зі "Слуги народу" орендують житло за бюджетні кошти. Про це повідомив Комітет виборців України. Всього у квітні компенсацію з бюджету на оренду житла отримали 52 народні депутати. Із них, відповідно до даних декларацій, 25 депутатів є мільйонерами, передають Патріоти України.

"Тобто, вони мають у власності грошових активів (розділ 12 декларацій) на суму понад один мільйон гривень. Йдеться про готівкові кошти, а також кошти, які є на рахунках в банківських установах", - пояснили в громадській організації.

Серед депутатів-мільйонерів з СН, які орендують житло за бюджетні кошти:

Олександр Трухін - задекларував 21,7 млн грн;

Артем Кунаєв - 9,9 млн грн;

Степан Чернявський - 9,6 млн грн;

Павло Якименко - 9,4 млн грн;

Олександр Салійчук - 8,6 млн грн;

Євген Петруняк - 7 млн грн;

Олексій Ковальов - 6,9 млн грн;

Федір Веніславський - 6,8 млн грн;

Богдан Торохтій - 6,4 млн грн;

Андрій Костін - 4,8 млн грн;

Олександр Аліксійчук - 4,3 млн грн;

Геннадій Касай - 4,1 млн грн;

Олександр Горобець - 2,9 млн грн;

Ганна Лічман - 2,6 млн грн;

Артем Чорноморов - 2,5 млн грн;

Максим Зуєв - 2 млн грн;

Едуард Прощук - 1,9 млн грн;

Дмитро Нальотов - 1,6 млн грн;

Олена Копанчук - 1,2 млн грн.

У п'ятірку найбагатших депутатів, які орендують житло за бюджетні кошти, потрапили Анатолій Урбанський із групи "За майбутнє" (19,7 млн грн) та Олег Мейдич із "Батьківщини" (9,8 млн грн).

"Вказані цифри показують, що кожен другий депутат, який отримує компенсацію на оренду житла, є мільйонером. Такі депутати могли б самостійно оплачувати проживання без отримання бюджетних коштів.

Наприклад, у квітні на оренду житла для депутатів витрачено 1,2 млн грн (в середньому по 20 тис. для депутата). При цьому у квітні загальні цифри витрат зменшилися у зв'язку з пандемією Covid-19. У березні кошти на оренду житла отримали 107 депутатів, на що витрачено 2,3 млн грн", - каже голова КВУ Олексій Кошель.

Стосовно депутатів "Слуги народу", то торік в листопаді голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що депутати взагалі могли б обійтися без компенсації на оренду житла.

За законом "Про статус народного депутата України" право на отримання компенсації на проживання мають депутати, які "не забезпечені житлом у місті Києві, і місце їх проживання, відповідно до їх реєстрації, знаходиться на відстані понад 30 км від меж міста Київ".

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...