А казали, що "спецслужби не проти": СБУ не перевіряла Романа Гладкого перед призначенням у Сили безпілотних систем

Служба безпеки України (СБУ) не здійснювала перевірку Романа Гладкого перед його призначенням на посаду начальника штабу Сил безпілотних систем (СБС) ЗСУ та не отримувала відповідних запитів. Про це у вівторок, 3 вересня, повідомив Суспільному керівник пресслужби СБУ Артем Дехтяренко, передають Патріоти України.

У відомстві пояснили, що процедура призначення не передбачає обов’язкової додаткової перевірки. В СБУ також зазначили, що призначення начальника штабу командування СБС відбувається наказом міністра оборони за поданням головнокомандувача ЗСУ, тому СБУ не отримувала запитів і не проводила перевірку Гладкого перед його призначенням.

2 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки запропонував провести додаткові перевірки начальника штабу Командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого.

Призначення Романа Гладкого у Сили безпілотних систем — що відомо

30 серпня проєкт DeepState повідомив, що начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ призначено капітана першого рангу Романа Гладкого. За даними аналітиків, командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський нібито був проти цього призначення, тож наразі всередині «порушена робота, яка створює певні перешкоди».

Раніше у ЗМІ наводили суперечливі факти біографії Гладкого, дружина якого нібито має російське громадянство і після 2014 року жила у Криму, а дочка, як стверджується, виступала на змаганнях із плавання під прапором країни-агресора. Проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Збройні сили України називають Гладкого офіцером з багаторічним досвідом служби та відповідною військовою освітою.

У 2020−2023 роках він обіймав посади заступника начальника Об'єднаного штабу Командування Об'єднаних сил та заступника командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Також Гладкий проходив підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної війни виконував завдання «на різних важливих напрямках», зазначали військові.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...