А хоч би й так: Голова МЗС Угорщини звинуватив Брюссель у "дорученні Києву" блокувати енергопостачання з братньої Росії

Очільник угорського МЗС Петер Сіярто звинуватив Єврокомісію в тому, що та нібито спеціально намагається завадити нормальному енергопостачанню до його країни, не втручаючись у питання зупинки транзиту нафти Лукойл. Про це свідчить допис речника уряду країни Золтана Ковача в соцмережі X, зазначають Патріоти України.

"Міністр закордонних справ Петер Сіярто розкритикував Європейську комісію за бездіяльність стосовно питання транзиту нафти Лукойл, припустивши, що відсутність втручання вказує на те, що з Брюсселя до Києва надсилаються вказівки щодо перешкоджання енергопостачанню Угорщини й Словаччини", - стверджується в повідомленні.

Політика Євросоюзу є "саморуйнівною", а дії Єврокомісії - "ганебними", вважає Сіярто і наголосив, що Брюссель "має захищати основні інтереси безпеки своїх держав-членів від дій країни-кандидата".

"Той факт, що Європейська комісія відкрито заявила, що не сприятиме забезпеченню енергопостачання Угорщини та Словаччини, лише посилює підозру, що Брюссель доручив Києву створити ці проблеми", - запевняє міністр.

Угорщина близька до фіналізації довготермінової угоди, яка "гарантуватиме продовження нафтової співпраці із Росією", стверджує угорський чиновник.

Як відомо, в липні Угорщина та Словаччина заявили про припинення постачання нафти від російської компанії Лукойл через Україну у зв'язку із внесенням Києвом компанії до списку санкцій. Угорщина та Словаччина звернулися до Єврокомісії з проханням розпочати консультації щодо торговельної угоди з Україною.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...