"А хто ж збив Іл-76?": Активіст Стерненко поставив незручне запитання Зеленському

Президенту не подобається відверте формулювання "Росія - агресор і окупант"?

Громадський діяч Сергій Стерненко просить главу Української держави Володимира Зеленського уточнити, хто саме винен у загибелі 40 українських військових (40 десантників та 9 членів екіпажу) на борту Іл-76, збитого у ніч з 13 на 14 червня 2014 року поблизу Луганська. Своє запитання він лишив під сьогоднішнім дописом президента на його офіційній фейсбук-сторінці, в якому Зеленський закликає не забувати полеглих героїв, передають Патріоти України.

"А хто ж збив?", - звернувся Стерненко до Зеленського.

Ця репліка відразу набрала понад 100 "вподобайок".

Пізніше Стерненко прокоментував ситуацію у себе в Telegram. Ось його слова:

"Президент знову не знає хто ж напав на Україну. Він пише слова співчуття щодо загибелі 49 наших військових 6 років тому.

Їх на літаку Іл-76 збили російські окупаційні війська. Але Зеленський про це не каже. Взагалі не згадує окупантів. І додає "не маємо права забути". Але він вже забув. Забув, що Росія - ворог. Забув, що Росія - окупант. Забув, якої держави він президент".

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...