"А может я - ангел?": Топ скандалів і курйозів за участі Авакова на посаді глави МВС (відео)

Верховна Рада прийняла відставку Арсена Авакова з поста міністра внутрішніх справ України, 15 липня підтримавши рішення 291 голосом "за". Уже завтра очікується призначення на вакантне місце Дениса Монастирського. За майже 7,5 років керівництва правоохоронними органами Арсен Борисович запам'ятався українцям такими важливими процесами, як реформа поліції та відродження Нацгвардії, так і низкою скандальних історій. Патріоти України пропонують згадати деякі з них.

Конфлікт Авакова з Саакашвілі

Наприкінці 2015 року на засіданні Національної ради реформ в Адміністрації президента сталася перепалка між Аваковим і тодішнім головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі, яка тривалий час широко обговорювалася в суспільстві і навіть інспірувала ряд жартівливих відеокліпів і мемів.

Тоді чиновники емоційно обмінялися низкою звинувачень і образ, а в кінці Аваков навіть жбурнув у Саакашвілі склянку з водою.

Кортеж Авакова порушував ПДР

У березні 2014 року журналісти зафіксували факт перевищення швидкості і обмеження руху на маршруті, яким рухався кортеж глави МВС Авакова по поверненню з Нових Петрівців до Києва.

Це сталося вже через місяць після того, як тодішній прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв, що на дорогах всі будуть рівні, чиновники не будуть пересуватися в кортежах, і заради них вже не будуть перекривати рух.

Аваков не виключив, що він ангел

Нещодавно Аваков порівняв себе з ангелом в коментарі щодо поширеної фрази на його адресу "чорт", яка звучить з вуст його опонентів і критиків. Чиновник назвав себе ангелом, який терпить все це, і зазначив, що роботу поліції не завжди справедливо критикують.

"А може Аваков - ангел, тому що терпить це? У тому числі й таке ставлення. Тому що у мене така робота, що іноді потрібно бути твердим, а іноді - людяним, але часто - жорстким", - заявив Аваков, і порівняв свою посаду з розпеченою сковорідкою та зізнався, що його пост - не солодке місце.

Аваков про українську та російську мови

Цієї весни Аваков висловив думку, що Україна повинна не відмовлятися від російської мови, а використовувати її для контрпропаганди проти РФ, і для цього потрібно також запустити канал на зарубіжну аудиторію.

Така заява послідувала незадовго після того, як президент України Володимир Зеленський повідомив, що нікому не дасть "приватизувати" російську мову. Пізніше подібна ідея про "українську російську" прозвучала ще від деяких політиків, але була сприйнята зовсім неоднозначно, в тому числі піддалася критиці з боку мовного омбудсмена.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...