"А потім можна і на танку по Арбату": Головнокомандувач ЗСУ Залужний ввів у дію в зоні ООС особливі директиви щодо "отвєтки"

Валерій Залужний. Фото: Фейсбук.Новий Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний спростив правила по веденню вогню у відповідь по противнику в зоні ООС. Інформацію підтвердив в Facebook відомий український волонтер Юрій Бірюков, передають Патріоти України.

"У нас сейчас на связи Aleksey Petrov и Гліб Бабіч, общаются с Главнокомандующим. И они прямо подтверждают информацию про отмену запретов на ведение ответного огня. А еще, там теперь еще директива, в которой четко прописывается право командира на принятие такого решения.
Вот полтора месяца назад, когда были эти все назначения, общий фон комментариев был такой - "назначения хорошие, но смогут ли они вести жестко свою политику". Ответ мы получили сейчас - ЭТИ военные смогут. А там и на танке по Арбату", - написав Бірюков.

Новину про дозвіл "отвєток" підтвердив в Facebook і ветеран АТО Олександр Грамарчук, відомий як Грім. "А тепер приємна новина. Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine офіційно надав дозвіл на відкриття вогню у відповідь, а також відмінив ряд непотрібних у підрозділах документів. Якщо хтось у вас вимагає якийсь журнал обліку журналу, то (цитую): "Дайте йому по 3,14здаку")))", - написав Грамарчук.

Він також опублікував спільне фото з Залужним.


Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...