А раніше вжити заходи не можна було? Секретар РНБО Данілов прогнозує в Україні понад 1000 добових смертей від COVID-19

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що рівень смертності від COVID-19 в Україні може перевищити 1 тисячу осіб на добу, якщо не прискорити вакцинацію, зазначають Патріоти України.

Під час брифінгу за підсумками засідання РНБО, яке транслював Офіс президента в Facebook, Данілов попередив, що Україна тільки входить в пік епідемії коронавірусу.

«Існує велика проблема, коли люди, які не вакцинуються, потрапляють до лікарень... Сьогодні у нас з вами рекорд по людях, які померли від COVID-19. Це дуже страшна ситуація... Кількість людей, які будуть гинути від хвороби, може перевищити 1000 осіб [на добу]... Люди, які сьогодні потрапляють на кладовища від COVID-19 — це люди, які не пройшли вакцинацію. Це 99,9% людей, які не вакциновані», — наголосив секретар РНБО.

За словами Данілова, Україні необхідно «вийти» на 350-400 тисяч щеплень на добу, інакше «у нас будуть дуже-дуже складні часи».

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...