А що ж сталося? Міносвіти РФ прибрало з методичок до класних годин згадки про війну в Україні

Міністерство освіти РФ оновило матеріали до класних годин в школах "Розмови про важливе", прибравши з методичок згадки про війну в Україні. Про це повідомляє російський "Альянс вчителів", передають Патріоти України.

За проектом Міносвіти РФ, в новому навчальному році кожен понеділок у всіх школах країни починається з заняття на теми, "пов'язані з ключовими аспектами життя людини в сучасній Росії".

"Міносвіти оновило методички і всі матеріали до уроку "Розмови про важливе" 12 вересня. Звідти прибрали всі згадки України, "спецоперації", "захист російських людей", "не страшно померти за Батьківщину" та іншу пропаганду", – йдеться в повідомленні.

Організація вважає, що це "результат величезного внутрішнього опору". Раніше активісти закликали вчителів бойкотувати ці уроки через пропаганду війни.

За інформацією російського видання "Медіазона", зі сценаріїв до занять "Наша країна – Росія", які пройдуть 12 вересня в 5-11 класах, зникла глава "Патріотизм і спеціальна військова операція". Матеріали до цього уроку містили згадки про війну в Україні та "подвиги" російських військових на Донбасі.

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...