А то скрепи вже скучили: Ракетний есмінець США "Росс" увійшов у Чорне море

НАТО, і перед усім США, планомірно заважають державі-агресору перетворити Чорне море на "русское озеро"

У неділю, 15 грудня, пройшовши протоки Дарданелли і Босфор, у чорноморські води увійшов американський ракетний есмінець USS Ross DDG 71, зазначають Патріоти України.Починаючи з 2014 року, цей есмінець - частий гість чорноморського регіону. У 2016 році він разом з американським десантним кораблем LSD41 "Уїтбі Айленд" брав участь у міжнародних навчаннях "Сібріз 2016" і кілька днів провів в Одесі. У квітні цього року два тижні гостював у румунській Констанці і болгарській Варні.

Есмінець належить до кораблів типу "Арлі Берк", побудований на верфі Ingalls Shipbuilding, спущений на воду в березні 1996 року і приписаний до морської бази Норфолк, штат Вірджинія. "Росс" названий на честь капітана Дональда К. Росса, нагородженого Медаллю Пошани за проявлений героїзм під час атаки японців на Перл-Харбор.

Довжина корабля 154 метри, ширина 20, осадка 9,3 (з підводною гідроакустичною станцією). Повна водотоннажність 8775 тонн. Чотири газотурбінні установки потужністю 108 тисяч кінських сил розганяють його до 32 вузлів. Екіпаж 337 осіб. Оснащений різним артилерійським і ракетним озброєнням, в тому числі протикорабельними ракетами "Гарпун", а також має 90 шахтних пускових установок для запуску крилатих ракет "Томагавк", ЗУР RIM-66 SM-2 "Стандарт-2", ПЛУР RUM-139 ASROC в різній комбінації.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...