"А все ж так было хорошо!": У Латвії судять блогера "Сєва Ріга", котрий засвітився з "гумконвоями" РФ для Донбасу

Перше судове засідання у справі Васильєва відбудеться вже завтра, 11 лютого.

Латвія і Фінляндія завели кримінальні справи на проросійського блогера Сергія Васильєва, відомого під ніком "Сєва Ріга". Він активно підтримував окупацію Росією українського Донбасу. Відео про свої проблеми з законом Васильєв опублікував в Мережі, передають Патріоти України.

"Отримав повідомлення, що проти мене порушено аж дві кримінальні справи (в Фінляндії та Латвії) за однаковими статтями - фінансування тероризму та відмивання грошей... Слідство закінчено і справу передано до суду", - заявив "Сєва Ріга". Він уточнив, що однією з причин кримінального переслідування стало те, що він допомагав Росії відправляти невизнаним "ЛДНР" свої незаконні "гумконвої".

Перше судове засідання у справі Васильєва відбудеться вже завтра, 11 лютого. Пропагандист зазначив, що "міг би проігнорувати" його. Однак він збирається прийняти в ньому участь, так як у цій справі ще проходить якийсь бухгалтер. "Там на місці взяли в заручники одного бухгалтера, жінку. Якщо я не з'явлюся, вона отримає на повну котушку", - поскаржився "Сєва Ріга".

Васильєв запевняє, що на нього завели кримінальну справу нібито за те, що вважають "ворогом народу" через його проросійську діяльність та критику латвійської влади. Варто зазначити, що Росія раніше возила на Донбас свої гумконвої всупереч забороні Києва, що є грубим порушенням міжнародного законодавства. Що було в вантажівках, невідомо - росіяни не допускали до огляду ні українських прикордонників, ні спостерігачів ОБСЄ. Київ упевнений, що РФ використала "гумконвої" для постачання бойовиків "ЛДНР" зброєю та іншим провіантом.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...