"А ви давно були в Куп’янському районі Києва, як там?": Пропагандисти Путіна феєрично зганьбилися, заявивши про вибухи в українській столиці

Кремлівські пропагандисти вкотре оконфузилися, повідомляючи росіянам про нібито удари РФ по Києву під час масованої повітряної тривоги вранці 7 березня. Вони заявили про вибухи в неіснуючому Куп’янському районі української столиці. Новина розповсюдилася в російських Telegram-каналах, передають Патріоти України.

Там також опублікували власну карту повітряних тривог в Україні, позначивши частину регіонів "своїми". "По всій території України оголошено повітряну тривогу", "Місцеві ЗМІ повідомляють про вибухи в Києві", "У Києві прогриміли вибухи, повідомляють місцеві ЗМІ. Уточнюється, що їх чули в Куп’янському районі міста", – писали в російській мережі.

Вони опублікували й карту України, позначивши червоним ті регіони, де лунали сирени про повітряну загрозу – зокрема й Київщину. Водночас Херсонщину, Запоріжжя, Луганщину, Донеччину та АР Крим позначили синім і з вказівкою "Росія".

Хоча повітряну тривогу близько 10:30 було оголошено по всій Україні, включно з українськими, нехай і тимчасово окупованими територіями, Херсонської, Запорізької, Луганської, Донецької областей і Кримський півострів. Після 10:57 почалися відбої тривоги, окрім районів Донбасу й Криму, натякаючи на можливу "бавовну" для окупантів.

У київських пабліках російських пропагандистів підняли на сміх за те, що ті сплутали Київщину з Харківщиною. До прикладу, в Telegram-каналі "Трибуна – Бровари" підписників жартівливо спитали: "А ви давно були в Куп’янському районі Києва, як там?".

"Дебіли", "Це ж треба таке придумати… Дебіли, мало сказано", "Кличко скоро туди проведе лінію метрополітену", "Куп’янський район це біля Херсонського району, все вірно", "Не координуйте ворога і так вже весь Київ вивчив", – пожартували у відповідь українці.


Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...