"Або помре, або почне новий переворот": Грозєв спрогнозував майбутнє Пригожина

За пів року очільник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин може здійснити нову спробу військового перевороту в Російській Федерації. Про це сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв в інтерв'ю Financial Times, передають Патріоти України.

Як зазначає Христо Грозєв, в одному зі своїх виступів президент РФ Володимир Путін назвав Євгена Пригожина "зрадником" у зв'язку з організованим ним заколотом.

"Усі знають, що роблять зі "зрадниками", а Путін цього не робив. Він хоче бачити його мертвим. Він ще не може цього зробити. Через пів року Пригожин або помре, або почне новий переворот. Я не згоден ні з тим, ні з іншим, але я не бачу ні того, ні іншого", — сказав журналіст.

Розслідувач також констатував, що жодна з груп російських еліт, крім представників військово-промислового комплексу, не бачить сенсу в продовженні війни в Україні. На думку Грозєва, ці люди не хочуть повставати проти влади першими або поодинці.

Говорячи про можливі каталізатори нового повстання, Христо Грозєв припустив, що Володимир Путін може бути повалений внаслідок одного з двох сценаріїв.

"Або дилема ув'язненого може бути вирішена, або вони просто позбудуться його за допомогою більш скоординованого перевороту", — додав він.

Санкції не завада? Російські ракети і безпілотники містять компоненти з понад 20 країн, - Інститут судових експертиз

неділя, 28 липень 2024, 6:50

Російські ракети та дрони, якими країна-агресор щодня атакує міста та села України, містять компоненти, виготовлені у більш ніж 20 країнах. Серед них зокрема США, Тайвань, Китай та інші, передають Патріоти України. Ці деталі в збитому ворожому озброєнн...

Окупанти кидають усі сил на Часів Яр: Воїни ЗСУ відверто розповіли про брак снарядів та тактику окупантів

неділя, 28 липень 2024, 6:22

Росіяни не припиняють спроб прорвати лінію української оборони в районі Часового Яру. Лінія фронту там тепер більшою частиною проходить саме по каналу Сіверський Донець-Донбас, передають Патріоти України. Окупанти майже не задіюють у своїх атаках броне...