"Або президент завтра переламає ситуацію, або ..." - екснардеп

Береза запевняє, що у Володимира Зеленського немає достатньої кількості голосів для "антиколомойського" закону.

Борислав Береза

Колишній народний депутат України Борислав Береза повідомив про брак голосів для гучного "антиколомойського" закону. Про це він написав на своєму каналі в Telegram, посилаючись на не зв'язані між собою джерела в Офісі президента і "Слузі народу", передають Патріоти України.

"Голосів за антиколомойський закон немає. Поки немає", - заявив Береза.

Мається на увазі законопроект, який не дозволить олігарху Ігорю Коломойському повернути собі націоналізований "ПриватБанк". Його прийняття - це ключова вимога МВФ для надання Україні кредитів.

"Зеленський знаходиться на розтяжці. Або він зможе переломити фракцію і вона проголосує за закон, який вимагає МВФ, або Україна отримає дефолт і всі супутні проблеми", - розповів ексдепутат.

Він зазначив, що зараз у Зеленського є всього близько 170 голосів за "антиколомойський закон". І з них кілька десятків коливаються. "Можуть просто не прийти у ВР на позачергове засідання під приводом хвороби, нездужання або страху зараження коронавірусом", - підкреслив Береза.

З його слів, депутати і політичні сили в Раді зараз відчайдушно торгуються, розуміючи серйозність питання. Вони намагаються вибити у Зеленського свої "хотілки і не маленькі", незважаючи на критичне становище країни. "Хтось піднімає ставки і збільшує вимоги, а хтось відмовляється голосувати навідріз", - зазначив колишній нардеп.

Категорично проти законопроекту виступає група депутатів, яких пов'язують з олігархом Коломойським. "Боротьба йде не на жарт. І ціна питання - буде дефолт чи ні", - констатував Береза.

Варто зазначити, що даний законопроект, як очікують в ОП, буде розглянуто 30 березня на позачерговому засіданні Верховної Ради. Це підтвердив особисто Зеленський.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...