"Або ти, або тебе": Командир Kraken розповів, як готуються штурмові операції, і вказав на ключові виклики

Керівник штурмової роти спеціального підрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони "Чіча" зазначив, що планування бойових операцій може бути як оперативним, так і ґрунтовним. Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді", передають Патріоти України.

Він повідомив, що в російських військах швидко відбувається ротація. "У селищі, де було 80 солдатів, їх зараз 20. Це — слушний момент, щоб повернути цей населений пункт", — пояснює "Чіча". Він заявив, що ключовим елементом в успіху операцій "Kraken" є командування.

"Чилі (один із командирів "Kraken" Сергій Величко — Ред.) дуже ретельно підходить до планування і бере все під свій контроль. Ми своєю чергою віримо командиру і виконуємо завдання, бо впевнені, що так, як він сказав, так воно і є", — пояснив він.

Також військовий додав, що боєць не може відмовитися від завдання, адже кожен професіонал має вчитися щохвилини. "Коли не вистачає якогось досвіду, вирішує характер. Ти розумієш: або ти, або тебе. І, напевно, основою є люди, які поруч із тобою: якщо ти в них упевнений, а вони — в тобі, то ви все зможете і все зробите", — розповів "Чіча".

Проте лідер штурмової роти підкреслив, що наявність цивільних осіб у населених пунктах, де тривають бої, серйозно ускладнює пересування підрозділу під час оперативних дій. "Ти розумієш, що це — звичайна людина, яка в жодному разі не повинна постраждати. Ми одразу просимо людей піти у свій підвал або якесь укриття, щоб їх узагалі не було видно", — констатував він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...