"Абонементи на поховання в Росії скоро стануть реальністю. Принаймні вже оголошують тендери", - політолог

Кількість ліквідованих російських загарбників, які вторглися на нашу землю, невпинно зростає. Однак в країні-агресорці намагаються приховати від своїх громадян реальне число загиблих. Про це повідомив 24 каналу політолог Олег Саакян, передають Патріоти України.

Він наголосив, що ситуація в Росії із кількістю жертв на російсько-українській війні дуже скрутна.

Підчищають списки загиблих

За його словами, зараз в Росії відбулась ще одна важлива зміна. У країні-агресорці рішенням суду заборонили публікувати дані щодо втрат.

Політолог наголосив, що це зробили не політичним рішенням, яке потрібно було публікувати, а тихо – рішенням суду. Він зазначив, що в Росії навіть почали підчищати заднім числом стіни пам'яті, які вже зараз створювали у мережі, різних медіа і навіть фізично.

"Ситуація доволі скрутна, і абонементи на поховання в Росії скоро стануть реальністю. Принаймні вже оголошують тендери на це поховання", – зауважив Саакян.

Запит суспільства зростає

Як наголосив політолог, зараз всі ці "стіни пам'яті" в Росії підчищають, оскільки цифри дуже великі. Водночас вони не збігаються з реальними, які офіційно оголосив Кремль.

"Запит суспільства починає зростати на оголошення цих цифр, оскільки в деяких регіонах, до прикладу, у Дагестані, цифра офіційно озвучених перевалила вже за 200", – зазначив Саакян.

За його словами, це для Росії стає викликом та проблемою. Саме тому, коли йдеться про смерті російських окупантів та масові замовлення їхніх поховань від влади – це означає лише один з витоків того, яка насправді ситуація із загиблими військовими держави-агресорки.

Номерні могили

"Думаю, що і це заборонять – публікувати дані, некрологи, анонси поховань військових. Дізнаватимуться про це пізніше. Крім того, ймовірно, на місцях поховань навіть не вказуватимуть їхніх імен – лише номери", – припустив політолог.

Також Саакян додав, що, можливо, вже після завершення російсько-української війни в Росії повісять таблички та скажуть, хто саме там похований. Однак до цього будуть лише номерні могили.

Також Саакян додав, що, можливо, вже після завершення російсько-української війни в Росії повісять таблички та скажуть, хто саме там похований. Однак до цього будуть лише номерні могили.

Джерело: 24 канал

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...