Абрамовича та інших переговорників РФ та України могли отруїти хімічною зброєю, - Bellingcat

Російського олігарха Романа Абрамовича та ще двох перемовників могли отруїти хімічною зброєю. Про це повідомляє Bellingcat та Wall Street Journal, передають Патріоти України.

"Bellingcat може підтвердити, що три члени делегації, які брали участь у мирних переговорах між Україною та Росією в ніч проти 4 березня 2022 року, відчували симптоми отруєння хімічною зброєю. Одним із постраждалих став російський підприємець Роман Абрамович", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Wall Street Journal, у переговорників з’явилися симптоми: почервоніння очей, постійна та хвороблива сльозотеча та лущення шкіри на обличчях і руках.

Стан Абрамовича і українських переговорників, серед яких є і кримськотатарський депутат Рустем Умеров, відтоді покращилися, і їх життю нічого не загрожує. За їх словами, президент України Володимир Зеленський, який зустрічався з Абрамовичем, не постраждав. Речник Зеленського заявив, що не має інформації про будь-які підозри на отруєння. Наразі невідомо, чи було це отруєння хімічним чи біологічним. ЗМІ припускають, що Кремль ймовірно хотів залякати переговорників.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...