"Абсолютний відстій": OSINT-розслідувач проаналізував штурмові дії ЗС РФ під Авдіївкою

Українські бійці, які воюють під Авдіївкою, повідомили про напрямки атак підрозділів ЗС РФ та про їхні цілі. Зокрема, противник намагається захопити висоту на північ від міста - Авдіївський коксохім, передають Патріоти України.

Також рухається з півдня, щоб затисну "кліщі". Між тим впродовж шести днів штурмів росіяни втратили бригаду живої сили та 60 бронемашин різних типів. Німецький OSINT-розслідувач Tendar пояснив деталі російської спецоперації під Авдіївкою. На його думку, ЗС РФ планували успішно, але потім щось пішло не так. Про невдачі командування росіян ідеться у дописі в соцмережі X (раніше — Twitter) розслідувача.

Tendar зазначив, що командуванню ЗС РФ вдалось, з його слів, таємно зібрати штурмовий кулак неподалік від Авдіївки. Він вказує, що це начебто стало несподіванкою для підрозділів ЗСУ, які тримають там оборону: "Приховати таку велику наступальну силу — це вже сам по собі подвиг".

Однак після цього єдиного успішного кроку інші наступні дії були повністю провальними: "Це не можна описати інакше: дії росіян — абсолютний відстій", — сказав розслідувач.

Серед помилок росіян Tendar виділи три найважливіших. По-перше, танкові колони були успішно зупинені українськими ПТРК, дронами та мінуванням — ЗСУ перетворили Авдіївку у "неприступну фортецю". По-друге, командування ЗС РФ вирішило штурмувати танковими колонами, які вкотре показали свою неефективність під час провалу на Київщині. По-третє, українська артилерія нищить логістику ворога, тим часом як у росіян є проблема зі зношенням стволів та снарядами.

Ймовірне гіпотетичне взяття Авдіївки не несе жодної стратегічної мети — навіть не зв'яже резерви Сил оборони, а потрібне лише для пропаганди, впевнений аналітик.

"Найбільшою помилкою російського наступу є те, що він стратегічно вважається абсолютно марним. Питання – чому Росія взагалі розпочала цей наступ – є виправданим, і я припускаю, що воно носить переважно пропагандистський і певною мірою нарцисичний характер."

Бої під Авдіївкою: деталі

Зазначимо, згідно з даними онлайн-карти бойових дій DeepState, підрозділи ЗС РФ спробували просунутись на одне поля вперед — на відстань близько 1 км. Однак на жодному з напрямків атаки — біля Красногорівки на півночі та Сєверного та Первомайського на півдні — немає змін у лінії фронту: помітно лише розростання сірої зони, де тривають бойові дії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...