"Абсурдний та неприйнятний для України варіант": Огризко пояснив, що не так з новими мирними ініціативами для України

У Європі та США знову активно обговорюють "мирні ініціативи" стосовно України. Основна теза кулуарних розмов – Україна може поступитися своїми територіями, наприклад Кримом та Донбасом, в обмін на гарантії негайного вступу до НАТО. Про певні компроміси говорить і генсек НАТО Столтенберг, не зазначаючи які саме він має на увазі, передають Патріоти України.

"Абсурдний та неприйнятний для України варіант", – таку думку стосовно озвучених пропозицій для OBOZ.UA висловив ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Це означає фактично поділ нашої країни на дві частини, що є неприйнятним варіантом. До того ж такий сценарій призведе не до закінчення війни, а до можливої паузи перед черговою масштабною агресією з боку Росії.

Особисто мене бентежить такий підхід. Після того як ми погодимось на такий розвиток подій, нас візьмуть одразу до НАТО? Чи буде так, як сьогодні нас приймають до ЄС, коли не зрозуміло, що і як буде в цьому напрямі. Настав час переглянути підходи до цього питання, бо інакше ми зайдемо не туди", – зазначив Володимир Огризко.

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...

Шукав швидкого заробітку: У Харкові затримали хлопця, який допомагав росіянам готувати наступ та збирав дані про ЗСУ (фото)

четвер, 16 травень 2024, 11:59

В Харкові вдалося викрити та затримати ще одного агента фсб – шукав швидкого заробітку, тому потрапив "до уваги" російських агентів. Хлопець мав збирати дані про місця базування українських захисників та фіксувати геолокацію. Про це повідомляє Служба б...