Адміністрація Байдена передала Україні зброю для контрнаступу на півдні, - американські ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена протягом останніх кількох місяців передавала Україні зброю, призначену для звільнення південних регіонів країни. Про це повідомляє СNN із посиланням на представника Білого дому, передають Патріоти України.

За словами чиновника, Україна просила у Вашингтона зброю, спеціально призначену для запланованого контрнаступу на півдні країни. США виконали багато цих запитів, включаючи додаткові боєприпаси, артилерію та Джавеліни, в ході декількох пакетів допомоги США за останні два місяці, додав він.

Вашингтон повідомляв, яку зброю направляє до України, але не уточнював, що вона призначена для контрнаступу. У День Незалежності України 24 серпня президент США затвердив найбільший в історії пакет військової допомоги для України на суму 2,98 мільярда доларів США.

Він включає ЗРК NASAMS, авіаційні системи боротьби з БПЛА VAMPIRE, дрони RQ-20 Puma і не тільки.

29 серпня стало відомо, що українські сили розпочали контрнаступ на південному напрямку. Цього дня ЗСУ вдалося прорвати одну з ліній оборони ЗС РФ. За даними джерела НВ, українські сили мають частковий успіх у районі села Правдине.

На тлі цього колаборанти у Новій Каховці оголосили «евакуацію з робочих місць», а голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім анонсував «зміни на Херсонському напрямку».

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...