Шанс на перелом? Адмірал НАТО відповів, чи відправить Альянс війська в Україну

Нині в Україні немає військ НАТО під командуванням Об'єднаних збройних сил Північноатлантичного альянсу у Європі. І на майбутнє таких планів теж немає. Про це сказав голова Військового комітету НАТО адмірал Роберт Бауер в інтерв’ю tsn.ua, передають Патріоти України.

«Інша річ, яку важливо зазначити: якщо окрема держава хоче надіслати війська до України, це може мати наслідки для усіх нас через 5 статтю статуту НАТО, у якій ми присяглися захищати одне одного в разі конфлікту. Тому ті держави-члени Альянсу, які мають такі наміри, зобов’язані проконсультуватися з усіма іншими перед тим, як ми дійдемо спільного рішення як Альянс», – пояснив Бауер.

При цьому, на думку адмірала, це навряд чи станеться. «Тому немає ані військ в Україні, ані планів надсилати війська до України під командуванням НАТО», – підсумував він.

Окупанти просунулися по декількох напрямках на Донеччині. Зведення Генштабу Мапа бойових дій

четвер, 9 травень 2024, 8:39

Російські військові продовжили атакувати українських бійців по всій лінії фронту. Так у районі Старомайорського відбулося 19 атак, 45 на Авдіївському напрямку та 11 на Новопавлівському, розповіли в Генштабі ЗСУ. . Збройні сили Російської Федерації про...

Росія може спробувати "відтягнути" сили ЗСУ: Генерал оцінив загрозу для прикордоння України

четвер, 9 травень 2024, 8:22

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос заявив, що росіянам не вистачає сил, щоб забезпечити повноцінний наступ на Суми та Харків. Про це пише "Еспресо". "Окремо, що стосується Сум та Харкова, то росіяни мають певну кількість сил та засобів на рівні 5...