Адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта отруїли у тюрмі

Колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, ймовірно, було отруєно після взяття під варту. Хвороби, які стрімко розвиваються у в'язниці, не мали б такого прогресування, якби цьому не сприяв певний тип отрут. Про це у коментарі виданню "Новості-Грузія" розповів адвокат ексглави держави Валерій Гелбахіані. Він зазначив, що посилається на результати іноземних експертиз, передають Патріоти України.

"Він сам давно підозрював, що його отруїли. Інакше б його хвороби так не розвивалися. Необхідно додаткове дослідження потрібно для того, щоб визначити терміни, коли відбулося отруєння - під час перебування у в'язниці або після переведення до клініки "Вівамед". Ми надамо громадськості всю інформацію за два-три дні", – підкреслив юрист.

Мати Саакашвілі, Гіуля, підтримала висновки адвоката і повідомила юристів, що її син у крові знайдено вміст таких небезпечних речовин, як ртуть, барій і талій. У самому пенітенціарному закладі, де перебуває експрезидент, від коментарів поки що відмовилися.

Нагадаємо, що Саакашвілі був затриманий поліцією Батумі 1 вересня 2021 року, через два дні після добровільного повернення до рідної Грузії, де перебував у карному розшуку. З того часу він неодноразово оголошував про голодування і його стан був близьким до критичного, за визволення політика на вулиці виходили багатотисячні мітинги його прихильників.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...