Аеродром "Халіно" в Курську атакував дрон, знищено керівництво авіаполку, - джерела

Аеродром "Халіно" в Курську атакував дрон, знищено керівництво авіаполку, – джерела

На аеродромі "Халіно" в російському Курську вибухнув безпілотник. Внаслідок чого є ліквідовані та постраждалі серед керівництва авіаційного полку ворога. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела у ГУР, передають Патріоти України.

Як стало відомо, під атаку дрона потрапив аеродром "Халіно", що розташований) за 7 км на від центру Курська. Свою назву він отримав через однойменне селище, яке розташоване неподалік.

Зазначимо, що на аеродромі базується 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк ім. Жданова, на озброєнні якого є літаки росіян Су-30СМ.

Спочатку "тривожні" новини з аеродрому в Курську почали писати російські Телеграм-канали, пов'язані з авіацією. Натомість російська влада традиційно замовчує те, що сталося. Однак як розповіли РБК-Україна джерела у воєнній розвідці, потужний вибух стався на злітно-посадковій смузі.

Так, росіяни перехопили силами РЕБ "український БПЛА" поряд з аеродромом, і далі дрон нібито був "безпечно приземлений" на ЗПС. Після цього оглянути "пташку" та сфотографуватися приїхало керівництво авіаполку та офіцери ФСБ.

"Коли делегація спробувала оглянути "трофейний" БПЛА, сталася детонація боєприпасу", - розповів співрозмовник.

Внаслідок чого з місця події ще протягом тривалого часу вивозили вбитих та поранених. Зокрема, за даними джерел, під час вибуху були вбиті або отримали поранення:

  • командир 14 авіаполку;
  • один із його заступників;
  • група офіцерів-авіаторів;
  • представник військової контррозвідки ФСБ;
  • працівники аеродрому.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...