"Афганістан коштував дорожче": Експерт сказав, у скільки росіянам обходиться утримання військ біля кордону України

Щодоби з бюджету РФ на утримання російських військ біля кордонів України іде приблизно 10 мільйонів доларів. Про це в ефірі телеканалу ДОМ повідомив військовий експерт, капітан І рангу, заступник начальника штабу ВМС України (2004-2020 рр.) Андрій Риженко, передають Патріоти України.

Ці дані розраховані на 94 тисячі військових Росії, про переміщення яких заявляла розвідка. У порівнянні з іншими кампаніями ці витрати, каже Риженко, для Путіна не є надто масштабними. Утримання військ чисельністю у 120 тисяч осіб в Афганістані коштувала росіянам майже третину мільярда на добу.

"А щодо використання військ... Я хочу сказати, що бюджет Російської Федерації упродовж 25 років збільшився у 12 разів. У них зараз на одного військового припадає 100 тисяч доларів. Це у 6 разів більше, ніж на одного військового України", — уточнив експерт.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...