​Афганські жінки в центрі Кабулу організували першу акцію протесту за попрані талібами права

Жительки Кабула провели першу акцію протесту за свої права з часу захоплення міста силами «Талібану», в урядовому кварталі столиці Афганністану. Відео з протесту жінок публікують свідки у соцмережах, зазначають Патріоти України.

За словами журналіста NBC Річарда Енгеля, на плакатах учасниць акції написано: «Робота, освіта та участь у політичному житті – право кожної жінки».

За свідченнями очевидців, акція відбувається в районі Вазір Акбар Хан, де розташовуються більшість державних установ, Президентський палац, німецько-афганська середня школа Амані, яку неодноразово відвідувала Ангела Меркель і де тільки недавно дозволили навчання дівчаток.

Основою політичної програми «Талібану» стали заклики до організації життя в Афганістані на основі норм ісламського права – шаріату – у його радикально традиційних трактуваннях. Серед іншого жінкам забороняється працювати, лікуватися у лікарів чоловічої статі, з'являтися в громадських місцях з відкритим обличчям і без чоловіка або родича чоловічої статі. Крім того, таліби принципово виступали проти освіти для жінок і часто атакували школи.

Вже напередодні із вулиць Кабула зникли жінки, по ТБ з ранку до вечора читають Коран.

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...

"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

неділя, 8 вересень 2024, 14:53

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед уч...