Афроамериканці святкують перемогу: Статую президента Рузвельта демонтували за звинувачення у расизмі

Музей природничої історії США у Нью-Йорку прибрав зі входу статую 26-го американського президента Теодора Рузвельта на коні. Скульптура зображувала Рузвельта верхи на коні з індіанцем та африканцем обабіч нього, зазначають Патріоти України.

"2020-го пам'ятку назвали такою, що представляє темношкіре й корінне населення США як підневільне й расово нижче. У червні того ж року на тлі протестів Black Lives Matter музей попросив владу Нью-Йорка прибрати статую. Місто підтримало пропозицію, але прибрали пам'ятку лише тепер", - ідеться у повідомленні.

Скульптуру почали прибирати 18 січня 2022 року. Завершили демонтаж 20 січня. Тепер фахівці мають відреставрувати площу, де раніше був пам'ятник. Саму скульптуру не знищать, її перевезуть до президентської бібліотеки Рузвельта у штаті Північна Дакота. Відкриття бібліотеки запланували на 2026 рік, там зазначили, що уклали довгострокову угоду щодо пам'ятника.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...