Агент з позивним Річард: Зраднику з Нацгвардії винесли вирок за злив інформації про навчання бійців

Служба безпеки України повідомила деталі операції із затримання російського агента в лавах Нацгвардії, який отримав тривалий строк ув’язнення за роботу на воєнну розвідку країни-агресора РФ, передають Патріоти України.

Як йдеться в повідомленні пресслужби, поплічником ворога виявився екскомандир взводу в одному із центрів підготовки підрозділів Національної гвардії. «Він був завербований кадровим співробітником 316-го розвідцентру головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ), який представлявся Сергієм Пріваловим», — повідомили в спецслужбі.

Спецслужби країни-агресора РФ обрали для зрадника позивний Річард та визначали, якими завданнями мав займатися завербований агент. Зрадник мав збирати інформацію про іноземну військову допомогу підрозділам Нацгвардії, а також про умови бойової підготовки українських воїнів. «Військова контррозвідка СБУ поетапно задокументувала злочинні дії ворожого агента і затримала його на спробі переправлення таємної інформації російському ГРУ», — повідомили в пресслужбі СБУ.

У відомстві резюмували, що суд довів вину зловмисника і призначив йому покарання у вигляді 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Першими про дозвіл бити західною зброєю по Росії дізнаються самі росіяни, - прессекретар Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 20:53

Візит президента України Володимира Зеленського у США можна вважати успішним. Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону 28 вересня, його транслював телеканал "Рада", передають Патріоти України. "Вдалося ...

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...