Агентом "хунти" може стати кожен: Донецький блогер розповів, як члени "МГБ ДНР" ловлять "диверсантів"

З початку бойових дій на Донбасі в ОРДО членами НЗФ «МГБ ДНР» було проведено близько 40 спецоперацій в ході яких ловили так званих «українських диверсантів». Про це повідомляє донецький блогер «Злобный Укр», передають Патріоти України.

За словами блогера, особливо небезпечною для мирних жителів була ситуація в 2014 році, коли «ополченці» затримували людей, навіть в той момент, коли донеччани просто дивилися на колони техніки: «Хватали всех, кого поймали на месте, того кто зазевался, снимая на улицах и перекрестках, эти люди попадали в подвалы военных частей или другие. Тогда сотни людей пропадали, кто-то вернулся после беседы и удаления всего с устройств, которые изымались, некоторых долго искали и выкупали за доллары. Было страшно, но люди старались больше смотреть по сторонам».

Пізніше, за словами «Злобного Укра» був велосипедний бум, коли хапали людей, що переміщалися на велосипедах. Їх затримували в момент, коли люди проїжджали повз військових об'єктів або стоянок, вважаючи, що це можуть бути приховані диверсанти, які могли зробити фото техніки. Деяких швидко відпускали, а особливо «підозрілих» залишали на довгий час і піддавали психологічній та фізичній обробці.

Також непоодинокими були випадки, коли члени НЗФ перевіряли молодь - чи їздили вони в Україну і перевіряли телефони на предмет «підозрілих» записів і фото. Блогер пише: Помню много молодежи было взято на блокпостах за лайки в вк и одноклассники или в телефоне фото патриотического содержания или проукраинской символики. Позже люди стали умней и стали удалять все с телефонов. Но это не останавливало НВФ, они брали молодых и начинали подвергать психологическому давлению».

Блогер згадав, що були і такі випадки, коли деякі жителі ОРДО, бажаючи допомогти Україні починали вести переписку з українськими військовими і були «спіймані на місці злочину» представниками «МГБ ДНР»: «На это выходило мгб, которые не один десяток неучей взяли на такой фишке. Много кто попался в сети по тупости. Здесь опасность рядом всегда. Так и живем».

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...