Агітувала в соцмережах: СБУ викрила в Івано-Франківську фанатку СРСР та сталінської конституції

СБУ повідомляє, що викрила в Івано-Франківську жінку, яка агітувала за повернення СРСР та сталінської конституції 1936 року. Про це повідомляє пресслужба відомства у Facebook, передають Патріоти України.

За даними слідства, мешканка Івано-Франківська 1978 року народження під різними псевдонімами вела у соцмережах агітацію «за оновлений СРСР». Вона заперечувала факт розпаду Радянського Союзу та легітимність проголошення колишніми республіками незалежності, йдеться у повідомленні.

«Адмініструвала канали у Youtube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтакті, де розміщувався деструктивний контент. Відстоювала ідею одного народу Росії-Русі, відновлення пам'ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року», - пише відомство.

Зазначається, що 24 лютого в день початку повномасштабного нападу РФ на Україну фігурантка надіслала фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона, за даними слідства, обговорювала державність, незалежність та суверенітет України, а також події війни Росії проти України.

Під час обшуку СБУ вилучила у жінки, крім українського, ще й паспорт громадянки РФ, а також техніку. Жінці повідомили про підозру за статтею 436-1 Кримінального кодексу України щодо пропагування тоталітарних режимів. За неї передбачено від 5 до 10 років позбавлення волі.

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...

У Росії проблеми через дефіцит робочої сили: Розвідка Британії вказала на важливий момент

вівторок, 21 травень 2024, 2:35

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну. Британські оглядачі наводять оцінку російського ви...