Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

Зазначається, що його підозрюють у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111−1 КК України). Санкцією цієї статті передбачається покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Підозрюваним виявився бригадир однієї з колій регіональної філії Південна залізниця АТ Укрзалізниця та мешканець села Гракове Куп’янського району Харківщини. Встановлено, що під час захоплення Збройними силами РФ Куп’янщини чоловік, який на той момент перебував у селищі Шевченкове, радів приходу так званих «визволителів» та стверджував, що при російській окупації нібито «буде порядок і висока заробітна плата».

Він також агітував своїх колег співпрацювати з представниками країни-агресорки та закликав знайомих влаштовуватись на роботу до так званого «Государственного предприятия Купянская железная дорога», створеного окупантами на матеріально-технічній базі українського підприємства.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"