Агітував прямо у кафе: На Харківщині повідомили про підозру прихильнику "русского мира" та Путіна

Із початком російської війни в Україні з'явилося багато колаборантів. Представники правоохоронних органів останнім часом часто викривають зрадників. Так, нещодавно під Харковом виявили колаборанта, який агітував за Росію та закликав підтримувати її кривавого президента Володимира Путіна. Черговому шанувальнику "русского міра" повідомлено про підозру, передають Патріоти України із посиланням на пресслужбу Харківської обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 45-річному чоловікові за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Чоловік жив у смт Хорошеве. Перебуваючи в кафе, він вирішив відверто висловити свою "позицію". Колаборант публічно почав агітувати гостей закладу підтримувати дії глави РФ і держави-терориста. "Російська Федерація має поширити свій суверенітет на всю територію України", – заявив він.

"Правоохоронці викрили чоловіка. Дізнання проводять дізнавачі відділу поліції №3 Харківського РУП №1 ГУНП у Харківській області", – додали у прокуратурі.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...