Агонія прозахідного режиму: Таліби увійшли в Кабул. Військові США утримують аеропорт для евакуації іноземних дипломатів

У неділю, 15 серпня, міністерство внутрішніх справ Афганістану заявило, що бойовики руху "Талібан" увійшли до столиці країни з декількох сторін. Повідомлення відомства наводить агентство Reuters, передають Патріоти України.

За даними агентства, після блискавичного наступу на столицю лідери "Талібану", що базуються в катарській Досі, наказали своїм бойовикам утримуватися від насильства, дозволити безпечний прохід всім, хто хоче піти, і дозволити жінкам вирушити в безпечні райони.
Також стало відомо, що бойовики вже захопили розташований на заході міста Кабульський університет і вивісили на ньому свій прапор. Представник "Талібану" заявив журналістам, що рух хоче взяти місто без бойових дій, щоб уникнути жертв серед мирного населення.
Тим часом в аеропорту Кабула знаходяться військові США, а кілька співробітників структур Євросоюзу переїхали в безпечне місце в столиці.

Талибы в Кабуле. Фото: Telegram/RESSENTIMENT

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...

"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

неділя, 8 вересень 2024, 14:53

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед уч...