Агресор має отримати по зубах: Глава МЗС Британії заявила, що війська РФ мають бути вигнані з усієї території України, включно з Кримом

Міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс вважає, що російські війська мають бути вигнані з усієї окупованої ними території України, зокрема з Криму. Перемога України є стратегічним імперативом для Заходу. Про це глава британського МЗС заявила під час виступу у резиденції лорд-мера лондонського Сіті, повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

На її думку, Захід повинен зробити все можливе для виключення ймовірності повторення подібної агресії. Ключові завдання:

  • збільшити асигнування на оборону;
  • використовувати всі наявні економічні важелі для витіснення Росії із західних ринків;
  • допомогти наростити оборонні можливості не лише України, а й інших країн, яким може загрожувати військова агресія з боку Росії, таких як Молдова та Грузія.

Зазначається, що виступ Трасс став чітким вираженням цілей Британії у цій війні, тоді як раніше позиція Лондона зводилася до розмитої фрази про те, що путінське вторгнення "має зазнати провалу і цей провал має бути очевидним".

На думку Трасс, якщо Швеція чи Фінляндія ухвалять рішення про вступ до НАТО, їх необхідно буде прийняти якнайшвидше.

Вона назвала війну в Україні спільною війною. У зв'язку з цим країни Заходу мають посилити виробництво зброї та подвоїти підтримку України, щоб не дати Росії здобути перемогу.

"Якщо Путін досягне успіху, це обернеться неймовірними стражданнями для всієї Європи і всьому світу загрожуватимуть жахливі наслідки. Ми більше ніколи не почуватимемося в безпеці", – заявила вона.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...