Агресор потирає руки? Військовий корабель Путіна влаштував небезпечну провокацію проти України (фото)

Росія знову спровокувала надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря, де проходять міжнародні навчання "Сі Бриз-2019". Про це 10 липня заявив прес-центр командування Військово-морських сил ЗС України, повідомляють Патріоти України.

За даними військових, корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливый" зайшов в закритий для плавання район, де проводилися стрільби міжнародних навчань.

"Так, незважаючи на прибережне повідомлення для мореплавців про закриття району для проведення міжнародних навчань, корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливый" близько 8:00, провокуючи на небезпечну ситуацію, зайшов в закритий для плавання район, де проводилися практичні стрільби корабельної артилерії морського угруповання міжнародної коаліції", - йдеться в повідомленні командування.

Українські силовики хотіли опитати екіпаж російського корабля з міжнародним протоколом, але росіяни заявили, що у них нібито проблеми зі зв'язком.

"Даний факт є черговою підставою для міжнародного співтовариства не сприймати Російську Федерацію, як прогнозований суб'єкт міжнародного морського права, системні порушення якого стали нормою поведінки Росії в Чорноморському регіоні", - додали у ВМС.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...