Академік Павлов "нервно курит": Розсекречено моторошні експерименти ЦРУ з дистанційного "управління" собаками (фотофакти)

"Холодна війна" велась жорсткими методами з обох сторін. Задля омріяною переваги не шкодували ні людей ,ні, тим більше, тварин

Документи про страшні експерименти над собаками, які проводило ЦРУ в 1960-х роках, були розсекречені ще у 2018 році, але тільки зараз з'явилися зображення піддослідних тварин з електродами в мозку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Dailymail.

Незважаючи на погану якість чорно-білих знімків, можна розглянути на спинах собак приймачі-стимулятори і якийсь шолом на голові, під яким знаходиться пристрій, введений хірургічним шляхом в череп.

У розсекречених документах говориться про три піддослідних собаки. Через стимулятор подавалися розряди струму до 90 вольт. У звітах є інформація про те, що після 2000 таких стимуляцій, одна з собак померла.

Експерименти проводилися з метою контролю над поведінкою собак через стимуляцію. За допомогою розрядів струму вчені впливали на центр винагороди або задоволення в мозку, імітуючи стан, коли тварина отримує ласощі або похвалу. Достовірно невідомо, чи використовувалися після тварини в військових місіях.

В одному з документів пояснюється для чого проводилися експерименти:

"Конкретної метою дослідницької програми було вивчення доцільності контролю за поведінкою собаки у відкритому полі за допомогою дистанційно стимулюючої електричної стимуляції мозку"

Згідно з документом, ЦРУ спочатку експерементували на щурах і мавпах, а після успішних експериментів агентство перейшло до собак - зокрема Бігль .У документах також йдеться про те, що подібні досліди ставилися і над ув'язненими людьми, для оцінки потенційного використання ЛСД.

В Америці десятиліттями намагалися приховувати факт проведення експериментів по "зміни поведінки". І оприлюднили секретні документи після того, як в країні вийшов закон про свободу інформації.

Відомо також, що імплант з електродами імплантували в мозок тварини через кілька отворів. Електроди кріпилися до собачій упряжці, де стояв приймач-стимулятор. Після того, як загинула собака, до якої застосовувалися удари струмом до 90 вольт, до наступної випробуваної собаці застосовували імпульсу силою 12-15 вольт.

Піддослідних тримали в коробках по 8 годин, абсолютно голодних, щоб під час експериментів вони краще реагували на стимуляцію.


Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...